یوتیوب به ازای هر 1000 وییو چقدر بهمون پول میده

از یکی از باحال ترین و پردرامد ترین اپلیکیشن هایی که به پول خوبی میده و ازش میتونیم کسب درامد دلاری داشته باشیم یوتیوب هست. اما یوتیوب واقعا چقدر به ما پول میده؟ این پول رو از کجا میاره و بهمون میده؟ و کلا درامد ما از یوتیوب در هر 1000 بازدید چقدره؟
قراره به تموم سوالات توی ذهنتون اینجا جواب بدم اما بریم اول سراغ سوال دوم
یوتیوب پولی که به ما پرداخت میکنه رو از کجا میاره؟
یوتیوب به خاطر محبوبیت و حدودا 2 میلیارد کاربری که داره یکی از پر طرفدارترین اپلیکیشن های اشتراک گذاری ویدیو هست. برای این محبوبیت بالا شرکت های معروف به یوتیوب هزینه پرداخت میکنند که تبلیغات خودشون رو بصورت ویدیویی در این اپلیکشن به اشتراک بذارن.
اما خب چرا این پولی که از تبلیغات میگیره رو یوتیوب خودش برنمیداره؟!
یوتیوب به خاطر اینکه افرادی که تولید کننده محتوا هستن رو به سمت خودش جذب کنه، سعی کرده با به اشتراک گذاشتن این هزینه دریافتی از شرکت های بزرگ، این افراد رو متقاعد کنه که توی این نرم افزار فعالیت مستمر داشته باشن.
یوتیوب از هزینه ای که از شرکت های بزرگ دریافت میکنه تقریبا 40 درصدش رو خودش برمیداره و 60 درصد رو میده به کسی که تولید محتوای مستمر در یوتیوب انجام داده و کانالش مانیتایز شده. اگه نمیدونی مانیتایز یعنی چی حتما مقاله اصطلاحات رایج یوتیوب رو بخون.
شرط های اصلی برای مانیتایز شدن کانال یوتیوب برای کسب درامد دلاری از یوتیوب
یوتیوب دو شرط اصلی واسه اینکه شما به درامد دلاری برسی داره:
- شرط اول: 4 هزار ساعت واچ تایم در بازه زمانی 12 ماه
- شرط دوم: داشتن حداقل 1000 سابسکرایب
خب اگه این شرایط بالا رو داشته باشی براحتی میتونی با اون 60 درصدی که بهت گفتم به درامد خیلی عالی در یوتیوب برسی چرا که مبلغ پرداختی یوتیوب به دلار هست. خب تو اگه بتونی ماهی فقط 250 دلار کار کنی حقوقت از یه کارمند بیشتر میشه و در ادامه دیگه هرچی بدست اوردی نوش جونت. بعضی از کانال های ایرانی تا حدود 20 هزار دلار هم دریافتی دارن
اما ما گفتیم که 60 به 40 درصد ها تقریبا تقسیم میشه اما چرا انقدر اخبار ضد و نقیض در مورد کسب درامد ها هست؟ مثلا یکی میگه ما به ازای هر 1000 ویو 2 دلار گرفته یکی دیگه هم میگه 20 دلار گرفته؟ اخرش کدوم درسته
یوتیوب واقعا به ازای هر 1000 وییو چند دلار به ما پول میده؟
خب جواب این سوال به این سادگیا نیست و میشه گفت درامدی که به ازای هر 1000 بازدید تبلیغ، یوتیوب به شما پرداخت میکنه متفاوته. دلیل این اتفاقم اینه که خب تبلیغات در یوتیوب و کلا در گوگل (بچه ها یوتیوب یکی از شرکت های زیرمجموعه شرکت گوگل هست) به صورت مزایده ای انجام میشه. یعنی چی؟ یعنی اینکه افراد با قیمت های مختلف در مزایده شرکت میکنن و خب یوتیوب هر کدوم رو که پیشنهاد بهتری بده همون تبلیغات رو نشون میده.
با اینکه گفتیم که تکلیف پرداختی ها مشخص نیست اما دوتا مشخصه هست که خیلی توی تبلیغاتی که داخل کانال شما به نمایش درمیاد و باعث کسب درامد دلاری شما از یوتیوب میشه تاثیر گذاره:
موضوع کانال
زمانی که یک شرکت میخواد یه تبلیغات رو به یوتیوب بده برای یوتیوب مشخص میکنه که تبلیغات من رو فقط توی کانال هایی با موضوع های ایکس نمایش بده. بر اساس این حق انتخابی که اون شرکت داره یوتیوب هم ممکنه اون تبلیغ گرون قیمته رو توی کانال تو نشون بده یا نده.
اما به صورتی تجربی اثبات شده که هرچی کانال یوتیوب شما موضوع تخصصی تری داشته باشه تبلیغات باکیفیت تری داخلش نمایش داده میشه. خب هزینه بیشتری رو میگیرین و کسب درامد دلاری بهتری رو خواهید داشت. حالا اگه توی موضوع های عمومی تر (مثل موضوع های فان یا خنده دار) فعالیت کنین حتما اینو در نظر بگیری که کیفیت تبلیغات کمتره اما چون کاربرتون تعدادش بیشتره خب اونجوری جبران میشه و نگران نباشین. اما اگه هنوزم نمیدونی موضوع کانالت چی باشه حتما مقاله ایده های ساخت کانال یوتیوب رو بخون.
از کدوم کشور ویدیو منو دارن میبینن
خب بچه ها این مسئله یه امر طبیعیه که شرکت هایی که به یوتیوب هزینه پرداخت میکنن دوس دارن تبلیغاتشون بدست کسایی برسه که از نظر مالی وضعیت خوبی دارن.
خب از نظر جغرافیایی هم کشورهای اتحادیه اروپا و امریکا و یا حتی اسیای غربی وضع مالی خوبی دارن. اون شرکت ها باید پول تبلیغات بیشتری رو بده به یوتیوب واسه اینکه تبلیغشون رو نمایش بده. بر اساس همین فاکتور هم چون ما ایرانی ها اصولا از فیلترشکن استفاده میکنیم و یوتیوب رو میبینیم و خب اصولا فیلترشکن ها روی بخش هایی از اروپا یا امریکا تنظیم شده. این مسئله فیلترینگ به ما کمک کرده که درامد بالاتری به ازای هر 1000 بازدید از یوتیوب نسبت به کشورهایی مثل هند و پاکستان بدست بیاریم.
خب دیدیم که دوتا فاکتور بالا میتونن روی مسئله کسب درامد ما تاثیر گذار باشن. اما بچه های توی بحث کسب درامد از یوتیوب و کسب درامد دلاری ممکنه دوتا اصطلاح رو بشنوین که من گفتم حتما اینجا در موردش بگم که در جریان باشین چیه.
Cpm در کسب درامد از یوتیوب چیست؟
Cpm مخفف cost per thousand impressions هست یعنی چی؟ یعنی اینکه اون شرکتی که داره تبلیغ رو به یوتیوب میده چقدر هزینه به یوتیوب برای اون تبلیغاته پرداخت کرده.
Rpm در کسب درامد دلاری در یوتیوب چیست؟
اما rpm مخفف Revenue Per Mille هست و به معنای اینه که ما به ازای هر 1000 وییو چقدر از یوتیوب دریافت میکنیم.
بیاین با یه مثال کامل بهتون توضیح بدم اینا چیه: فرض کنین شرکت سامسونگ برای گوشی جدیدش میخواد یه تبلیغات داخل یوتیوب بذاره. این شرکت به ازای هر 1000 وییو به یوتیوب مبلغ 10 دلار پردخت میکنه که این میشه cpm. اما این مبلغ رو که کامل به ما یوتیوب پرداخت نمیکنه، یه مقدارش رو برمیداره و مابقی رو به ما پرداخت میکنه که مثلا به ازای هر 1000 وییو میشه 6 دلار که این 6 دلار میشه rpm.
اما بچه ها در کل زیاد به این مسائل توجهی نکنین چرا که یوتیوب یه پلتفرمی هست که باید به صورت بلند مدت روش حساب باز کنین و کسب درامد از یوتیوب حداقل 6 ماه زمان میخواد. برای همینم از همین الان شروع کن و آموزش ساخت کانال در یوتیوب با گوشی رو بخون.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.