صفر تا صد هشتگ اینستاگرام

یکی از مهمترین عوامل شروع کار در اینستاگرام برای رشد کردن صحیح هشتگ گذاری اصولی اینستاگرام هست. اینستاگرام با استفاده از الگوریتم های مختلفی که سعی میکنه کسب و کار شما رشد بده. اما شما تنها با دونستن این الگوریتم ها و چگونگی کارکردشون هست که میتونین موفق بشین. در این مطلب قراره صفر تا صد هشتگ گذاری در اینستاگرام رو بهت آموزش بدم. پس یه کاسه تخمه بردار بیار و بشین از الف تا ی مقاله رو بخون.
برای اینکه بتونیم خوب در مورد هشتگ گذاری بدونیم بهتره که یه مسیر رو برای یادگیری هشتگ گذاری داشته باشیم که به ترتیب زیره:
- هشتگ چیست و تاریخ هشتگ گذاری
- اهمیت هشتگ ها
- چند مدل هشتگ داریم؟ انواع هشتگ ها در اینستاگرام
- چطور هشتگ های کسب و کار خودمون رو پیدا کنیم
- جمع بندی
قراره پله پله هرکدوم از موارد بالا رو بررسی کنیم و در موردش صحبت کنیم. پس بزن بریم
تاریخچه هشتگ گذاری
در سال 2007 میلادی شخصی به نام کریس مسینا (Chris Messina) در توییتر برای اولین بار از هشتگ(#) برای دسته بندی و طبقه بندی محتواهای یوتیوب استفاده کرد. یعنی از همون ابتدای کار هشتگ ها بوجود اومدن که بتونن محتوای شبکه های اجتماعی رو دسته بندی کنند. البته که قبل از این داستان هم از # استفاده میشد اما به معنای امروزی نبود و صرفا برای کد نویسی و برنامه نویسی ازش استفاده میشد. خب این شد تاریخچه هشتگ گذاری اما بریم سراغ تعریف هشتگ.
هشتگ چیست
بعد از اینکه برای اولین بار از در سال 2007 از هشتگ استفاده شد حدودا 7 سال زمان برد که هشتگ وارد فرهنگ واژگان اکسفورد بشه. در سال 2014 فرهنگ اکسفور اینطور هشتگ را معنی کرد: “یک کلمه یا یک عبارت که با نشان # در ابتدا اغاز میشه و در شبکه های اجتماعی برای پیدا کردن پیام ها و محتوا هایی که موضوع همسانی داره مورد استفاده قرار میگیره”. بچه های واژه عبارت بخاطر این اورده شده که هشتگ های شما میتونه بیشتر از یک کلمه هم باشه اما به صورتی که در بین هر کلمه فاصله قرار نگیره و برای اتصال از اندرلاین ( _ )استفاده کنین.
چرا هشتگ اهمیت دارد؟
به سه دلیل هشتگ ها برای ما در آموزش اینستاگرام اهمیت زیادی دارند. دلیل اول اینه که از طریق هشتگ ها ما میتونیم به مخاطب هدف خودمون برسیم. حالا اینکه چطور به مخاطب هدف برسیم رو جلوتر بهت میگم. مورد دوم که خیلی از شماها دوسش دارین اینه که از طریق هشتگ ها میتونین فالوور هدف خودمون رو جذب کنیم. و درنهایت دلیل اخر اینکه استفاده از هشتگ ها باعث افزایش تعامل در پیجمون میشه یعنی باعث میشه وییو و لایک محتواهای ما افزایش پیدا کنه.
انواع هشتگ ها در اینستاگرام
9 دسته کلی اصولی برای هشتگ ها داریم اما در کنار این 9 دسته که من جداگانه هر کدوم رو تعریف میکنم یه دسته بندی شخصی هم از هشتگ ها دارم که اسمشو میذارم دسته بندی استاد و بعد از تعریف اون 9 دسته بهت میگم اون دسته بندی چیه.
دسته بندی علمی هشتگ ها
هر یکی از مهمترین هشتگ هایی که ما در پیج خودمون باید داشته باشیم هشتگ محصولات و خدمات هست. خب حتما پیجی که راه اندازی کردی داری داخلش یا محصول و یا خدمتی رو عرضه میکنی. مثلا فرض کنین من مانتو فروشی دارم و خب یکی از مهمترین هشتگ هایی که باید زیر پست هام استفاده کنم #مانتو هست. یا مثلا اگر شما در پیج خودتون خدمت ادمینی رو ارائه میدین باید حتما از هشتگ ادمینی استفاده کنین.
هشتگ صنف و صنعت
هرکدوم از ماها که در اینستاگرام فعالیت میکنیم قطعا در یک صنعت و یا صنف خاصی داریم فعالیت میکنیم. مثلا کسی که پیج طلا فروشی داره در صنف طلا فروشان هستف پس باید از هشتگ طلا فروشی استفاده کنه
هشتگ برند
این دسته بندی بیشتر برای کسانی که دوست دارند برند بشن و یا پرسنال برند خیلی قوی داشته باشند به شدت مورد استفاده قرار میگیره. حالا چطوری باید از این هشتگ استفاده کنیم؟ بطور مثال من مالک دیجی کالا هستم و یه پیج اینستاگرام دارم بهتره که زیر پستام حتما از هشتگ دیجی کالا استفاده کنم. این هشتگ باعث میشه مخاطب ها هرجایی هشتگ برند شما رو میبینن یاد شما بیافتن و اصطلاحات آگاهی برند بیشتری اتفاق بیافته. اما اگر پرسنال برند هستی و مثل خود من دوس داری اسمت بزرگ بشه بهتره دقیقا اسم خودتو هشتگ کنی مثل #صادق_خندانی.
هشتگ جنبش های فرهنگی اینستاگرام
این مدل هشتگ ها برای جنبش های فرهنگی خاص هست. بطور مثال سه شنبه های بدون خودرو که یک جنبش فرهنگی بود یه هشتگ به خصوص خودش رو داشت. افراد با استفاده از این هشتگ حمایت خودشون رو از این جنبش نشون میدادن.
هشتگ ایونت و کنفرانس
این مدل هشتگ ها برای کنفرانس و یا ایونت خاص طراحی میشن. مثلا یک کنفرانس خاص در سال 1400 برای هوش مصنوعی در دوبی برگذار شد. افرادی که در اون ایونت هوش مصنوعی بودن از این هشتگ برای اینکه در اون ایونت اعلام حضور کنن استفاده میکردند. بچه ها تفاوت این هشتگ با هشتگ جنبش فرهنگی اینه که هشتگ ایونت و کنفرانس مقطعی هست ولی اصولا هشتگ های جنبش های فرهنگی دائمی و طولانی مدت هست.
هشتگ های کمپین
یکی از تکنیک های بازاریاب های خبره که در اینستاگرام طراحی کمپین های تبلیغاتی و یا اجتماعی میکنن اینه که برای کمپین خودشون هشتگ طراحی میکنن. دلیل این کار اینه که از طریق این هشتگ ها میتونن براحتی داده های مخاطب های خودشون رو جمع آوری کنن.
هشتگ های مکان
این هشتگ یکی از هشتگ هایی هست که اصولا افراد اگر در مکان خاصی باشند ازش استفاده میکنند.

مثلا قدیما کسایی که میخواستن کلاس بذارن میرفتن متل قو و اونجا در کنار استفاده از لوکیشن اینستاگرام از هشتگ متل قو هم استفاده میکردند. نکته ای که وجود داره برای بازاریابی قوی میتونین اگر مغازه ای دارین که در سطح شهرستان کار میکنه برین و افرادی که از هشتگ شهر شما استفاده کردند رو پیدا کنین و بهشون مستقیما پیام بدین.
هشتگ های روزانه
این دسته بندی زیاد چیز خاصی نیست و میتونه با کمپین های جنبش های فرهنگی حتی هم خونی داشته باشه. شما هر زمان از روزهای هفته برای هشتگ خودتون استفاده کردین یعنی از هشتگ های روزانه استفاده کردین. بطور مثال شنبه های پیاده روی
هشتگ های مخفف شده اینستاگرام
این هشتگ ها برای اسامی مخفف شده مثل نهاجا و یا ناجا هست. این اسامی مخفف شده اسم های اصلی خودشون هستن. به این سبک از هشتگ ها میگیم هشتگ های مخفف شده.
اما بریم سراغ دسته بندی استاد
به نظر من هشتگ ها در اینستاگرام برای بیزینس ها به دو دسته اصلی تقسیم میشه و دسته بندی بالا فقط جنبه علمی داره و بهتره زیاد بهش توجه نکنین. این دو دسته شامل هشتگ های فروش و یا هشتگ های نیچ و دسته دوم هشتگ های عمومی و جذب فالوور
هشتگ های فروش محور یا نیچ
این دسته از هشتگ ها مربوط به عباراتی که میشن که طولشون بیشتر از 2 کلمه هست و خب قطعا فروش بالاتری رو هم برات میارن.
بذار با یه مثال این دسته رو برات توضیح بدم. فرض کن من یه مانتو فروشی دارم و میخوام از هشتگ در پست هام استفاده کنم. یه محصول جدید دارم که این مانتو قرمز رنگ مخملی هست. حالا من بهتره که یه هشتگی درست کنم و بذارمش #مانتو_قرمز_مخملی. حالا چرا؟ دلیلش اینکه درسته این هشتگ رو ممکنه از این همه ادم توی اینستاگرام فقط 10-15 نفر سرچ کنن اما این 10 نفر دقیقا همین مانتو تو رو میخوان، پس احتمال فروش تو از این هشتگ بشدت بالا میره. هر چقدر هشتگ تعداد کلماتش بیشتر بشه اصطلاحا نیچ تر و اختصاصی تر هستند و فروش بیشتری رو براتون دارن.
هشتگ های عمومی یا فالوور محور اینستاگرام
دسته دوم هشتگ های استاد هشتگ هایی هستند که بین 1 تا 2 کلمه هستند. این هشتگ ها بدلیل سرچ زیادی که دارن خب افراد بیشتری هم میبیننش. این مدل هشتگ ها برای افزایش فالوور مورد استفاده قرار میگیره و نکته ای که دارن بدلیل عمومی بودن فروش کمتری رو براتون دارن. بطور مثال همون مانتو فروش زیر پستش اگر بزنه #مانتو از طریق این هشتگ به خاطر عمومی بودن قطعا بیشتر ورودی و فالوور میگیره. اما یچه ها یه نکته منفی دیگه ای که این هشتگ ها دارن اینه که رقابت توش خیلی زیاده و خب قطعا برای پیروز شدن باید بیشتر تلاش کنین.
خب بریم سراغ این داستان که چطور هشتگ های کسب و کار خودمو پیدا کنم؟ و درنهایت هم به همه سوالاتی که توی ذهنت هست در مورد هشتگ ها پاسخ میدم.
چطور بهترین هشتگ های اینستاگرام رو پیدا کنیم
یکی از چالش های افراد اینه که نمیدونن چطور هشتگ های مرتبط به کسب و کار خودشون رو پیدا کنن. قراره 2 تا روش بهت بگم که راحت باهاش میتونی بهترین هشتگ ها رو باهاش پیدا کنی و در محتواهای اینستاگرامت ازش استفاده کنی.
به رقبا نگاه کن
یکی از راحت ترین راه های پیدا کردن هشتگ اینه که برای پیج های رقیب خودتو بررسی کنی. برو پست هاش رو زیر و رو کن. بعد از اون بشین تموم پست هاش که بیشتری وییو و لایک رو داره رو روی کاغذ بنویس. هشتگ هایی که زیر اون پست ها میبینی رو توام با توجه به محتوای خودت سعی کن ازش استفاده کنی.
از جستجوی اینستاگرام استفاده کن
یکی دیگه از راه های پیدا کردن هشتگ های اینستاگرامی اینه که به خود اپلیکیشن اینستاگرام رو بیاری. برو وارد بخش سرچ خودت بشو. بعد از اون یکی از هشتگ هایی که میبینی به کسب و کارت مرتبطه رو بنویس. ببین اینجا پیشنهاد های خود اینستاگرام چیه. براحتی میتونی هزاران هشتگ مرتبط با کسب و کار خودت رو اینجوری پیدا کنی
سوالات متداول در مورد هشتگ گذاری اینستاگرام
قطعا انقدر در مورد هشتگ باهات صحبت کردند که شاید کلی سوال توی ذهنت باشه که جوابشو نمیدونی.

سعی میکنم با توجه به تجربیاتم و سوالایی که اصولا دانش پذیرام ازم میپرسن به تمام سوالاتت جواب بدم. بازم اگر سوالی توی ذهنت بود حتما توی کامنت ها ازم بپرس تا مقاله رو براتون اپدیت کنم.
چه تعداد هشتگ باید در هر پست استفاده کنیم؟
جواب این سوال اینه که اینستاگرام به شما اجازه میده که نهایتا تا 30 هشتگ در هر محتوای خودتون استفاده کنین. اما بهتره که این کار رو نکنین. بصورت میانگین و تجربی در هر پست خودتون بهتره نهایتا 7 تا 8 هشتگ رو استفاده کنین. این هشتگ ها بهتره ترکیبی از هشتگ های فروش محور و فالوو محور باشه. البته یه نکته دیگه هم وجود داره و اونم اینه که اگر شروع کار هستین میتونین تا 15 هشتگ هم استفاده کنین. اما به مرور زمان این تعداد رو کم کنین
ایا در هر پستی باید از هشتگ استفاده کنیم؟
جواب این سوال بله هست. به خاطر اون اهمیتی که در همون ابتدای مقاله بهتون گفتم باید و باید در هر محتوای پیجتون از هشتگ استفاده کنین.
آیا میشود برای چندبار از هشتگ های یکسان استفاده کرد؟
جواب این سوال خیر هست. همونطور که بهتون گفتم هشتگ ها برای دسته بندی موضوعی در اینستاگرام مورد استفاده قراره میگیره. خب شما اگر یک هشتگ رو ده ها بار استفاده کنین الگوریتم اینستاگرام فکر میکنه شما دارین فریبش میدین و خب شمارو مجازات میکنه و اصطلاحا شمارو شدوبن میکنه. پس برای حفظ الگوریتم ها نباید تکرار کنین و بهتره نهایتا از یک هشتگ 3 بار پشت سر هم استفاده کنین و بعد از اون یه استراحتی بهش بدین و دوباره ازش استفاده کنین.
ایا میشه هشتگ رو در کامنت مخفی کرد؟
بله میتونین این کار رو انجام بدین. اما خود اینستاگرام گفته بهتره برای گرفتن ورودی بیشتر از هشتگ حتما اونو در کپشن مورد استفاده قرار بدین.
آیا هشتگ های ممنوعه در اینستاگرام داریم؟
بله اینستاگرام خودش اعلام کرده که یه سری هشتگ ها براش ممنوعه. این هشتگ ها شامل شعارهای نژادپرستی، کودک ربایی، تروریستی و فحش ها می باشد. جریمه این هشتگ های ممنوعه از ممنوعیت فعالیت از 24 ساعت تا پریدن پیج هم هست.
طول هشتگ ها چقدر باشه خوبه؟
برین یه نگاهی به دسته بندی استاد بندازین اونجا بهتون گفتم تولید هشتگ باید چطور باشه.
جمع بندی هشتگ در اینستاگرام
توی این مطلب کامل تمام نکات مربوط به هشتگ رو بهت گفتم. اما اگه قصد داری خیلی حرفه ای در اینستاگرام فعالیت بهتره دوره صفر تا صد آموزش اینستاگرام رو ببینی تا بتونی بهترین نتایج رو بگیری.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.